Белият дом: Интернет доставчиците ще работят с отстъпка за бедни

  • 10 май 2022 07:51

  • 695
  • 1
Белият дом: Интернет доставчиците ще работят с отстъпка за бедни
© Novini.bg/ Canva

Администрацията на президента Байдън обяви днес, че 20 интернет компании са се съгласили да доставят на американци с ниски доходи услуги с отстъпка – програма, чрез която десетки милиони американски домакинства може да влязат в категория, получаваща безплатни услуги благодарение на вече съществуваща федерална субсидия, предаде Асошиейтед прес.

Инфраструктурният пакет на стойност 1 трилион долара, одобрен от Конгреса миналата година, включваше финансиране от 14,2 милиарда за т.нар. Програма за достъпна свързаност. Тя осигурява месечни субсидии от по 30 долара (75 долара в племенните територии) за интернет услуги за милиони домакинства с ниски доходи.

Рекордни 11,5 милиона нови работни места са открити в САЩ през март

С новия ангажимент на интернет доставчиците, около 48 милиона домакинства ще могат да получават по 30 долара месечно за 100 мегабита на секунда или за по-високоскоростна мобилна връзка, което, заедно с правителствената субсидия, ще покрие напълно цената на интернет услугата. За целта потребителите трябва да се запишат при един от интернет доставчиците, участващи в програмата.

Байдън направи свой приоритет разширяването достъпа до високоскоростен интернет в селските райони и в райони, където населението е с ниски доходи.

В началото на пандемията президентът многократно се изказа за това, че семейства с ниски доходи се мъчат да намерят средства за надежден wi-fi, така че децата им да могат да учат дистанционно и да изпълняват домашни задания. "Може преди да не сме го знаели, но сега го знаем: високоскоростният интернет е от ключово значение", каза миналия месец държавният глава по време на събитие в Белия дом за награждаване на Учителя на годината.

Федералният резерв повиши основната американска лихва с 50 базисни пункта

Двадесет интернет компании са се съгласили да намалят таксите си за потребители, които отговорят на условията по програмата. Те осигуряват услуги в райони, където живеят 80 на сто от градското население и 50 на сто от селското население, съобщи Белият дом.

Американските домакинства могат да получават субсидия чрез Програмата да допустима свързаност, ако доходът им е до или под 200 процента от федералния праг на бедност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
695 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.10 | 09:30

1
СМЪРТ НА КРАВАРСКИТЕ КУУУУУУУРВИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини