Банкова грешка ощастливи американец с милиони, той ги проигра на рулетка

  • 20 юни 2012 10:49

  • 2835
  • 1
Банкова грешка ощастливи американец с милиони, той ги проигра на рулетка
©

Заради грешка в системата на "Bank of America", Роналд Пейдж от Детройт получил над 1,5 милиона долара в сметката си. Вместо обаче да сбъдне с тези пари американската мечта, пишман-късметлията ги проиграл до последния цент в казино, съобщи "Дарик радио", позовавайки се на "Ей Би Си нюз".

В сметката си Пейдж имал едва 300 долара. Заради технически пропуск получил достъп до огромни суми. Новоизлюпеният милионер бил разкрит от банката едва след половин година, но дотогава той изтеглил повече от 1,5 милиона долара.

Ощетената банка замразила сметката на Роналд и завела дело срещу него. Според законите на щата Мичиган, Пейдж може да получи до 15 години лишаване от свобода, заради разхищение на особено големи суми.

Прокурорът се е разпоредил мъжът да върне всички похарчени пари. Служителите на Темида се канят да забранят на Пейдж да играе на рулетка, тъй като зависимостта от хазарта може да стане причина за допълнителни финансови затруднения за семейството му.

Според специалисти, техническият пробив в системата станал, след като "Bank of America" придобила банка "LaSalle", чийто клиент е бил Пейдж. При прехвърлянето на информацията за сметките, в графата за Пейдж били внесени по-високи суми, които клиентът можел да тегли от всеки банкомат.

 

Последвайте канала на

2835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rinso

2014.10.22 | 22:54

1
Откъдето дошло, там и отишло. Глупак.

Добави коментар

Водещи новини