САЩ подозират Русия в доставянето на бойни хеликоптери в Сирия

  • 12 юни 2012 21:26

  • 802
  • 4
САЩ подозират Русия в доставянето на бойни хеликоптери в Сирия
©

Съединените щати подозират Русия в доставянето на бойни хеликоптери в Сирия, където властите повече от година се опитват да потушат антиправителствените протести, каза държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

„Ние сме обезпокоени от получената наскоро информация за доставки в Сирия на бойни хеликоптери от Русия. Това може да доведе до бърза ескалация на конфликта”, каза тя в изказване пред вашингтонския институт „Брукингс”. Клинтън подчерта, че САЩ постоянно разговарят с Русия за недопустимостта да се доставят оръжия на Сирия.

„Ние спорим с руснаците и ги молим да прекратят доставките на оръжия в Сирия. Те от време на време ни казват, да не се вълнуваме за това, защото всичко което доставят по никакъв начин не е свързано с действията на сирийското правителство. Това очевидни не е така”, каза Клинтън.

РИА Новости отбелязва, че все още няма коментар на руската страна относно изказването на държавния секретар на САЩ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
802 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
pepino

2012.06.15 | 18:59

2
Едва ли Русия ще се откаже от интересите си в Сирия , американците просто ги пробват , както винаги преди да опустошат нещо за собствена изгода . обаче тоя тоя път май ще ударят на камък тъй да се каже двете сили ще премерят мускули там горко на сирйците .

2013.10.19 | 08:34

4
Звучиш като че ли руснаците са по-хуманни в опустушаването. Не забравяи че двете страни си приличат като 2 капки вода, различни и противоположни са само интересите им. И бизнеса им е еднакъв. Всичко е пазари и политическо влияние.
007

2013.10.19 | 08:18

3
Путин е направил огромни доставки на оръжие за Сирия в последните годинаи половина.. Може би тези за които хеликоптери са част от вече договорираните. Но американците искат да сложат ръка на този конфликт и по този начин Сирия няма да може да си плати, нанасяйки големи финансови щети на Путин. На руснаците им остана само Сирия където те все още имат някакво влияние и се борят със зъби нокти да го запазят, защото има и много $$$от там. Но едва ли ще има мерене на мускули. Те си знаят силите много по-добре отколкото ние предполагаме.

2012.06.15 | 18:58

1
Интересно е какво подозира Русия за САЩ във връзка с конфликта в Сирия (и не само).

Добави коментар

Водещи новини