Байдън ще призове американците да отхвърлят лъжите на Тръмп по случай годишнината от щурма на Капитолия

  • 06 януари 2022 14:03

  • 542
  • 2
Байдън ще призове американците да отхвърлят лъжите на Тръмп по случай годишнината от щурма на Капитолия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще призове американците в обръщение за годишнината от нападението срещу Капитолия да отхвърлят лъжите и да живеят със "Светлината на истината", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 205

Предвижда се днес Байдън и вицепрезидентът Камала Харис да изнесат речи на Капитолия, а Белият дом каза, че президентът ще изтъкне "Изключителната отговорност" на бившия държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за насилието преди година.

"Следователно в този момент ние трябва да решим каква нация ще бъдем. Ще бъдем ли нация, която приема политическото насилие като норма? Ще бъдем ли нация, която позволява на водени от партийни пристрастия изборни служители да отменят законно изразената воля на народа?, ще заяви Байдън според публикувани от Белия дом извадки от обръщението му.

"Ще бъдем ли нация, която живее не със светлината на истината, а в сянката на лъжите? Не можем да си позволим да бъдем такава нация. Пътят напред е да признаем истината и да живеем с нея", се казва в оповестените извадки от предстоящата му реч.

Байдън спечели президентските избори през 2020 г., но Тръмп постави под съмнение победата му, твърдейки, че е имало измами при гласуването. Републиканецът произнесе реч две седмици преди встъпването в длъжност на демократа, в която призова своите поддръжници за битка и която разпали размириците на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Тръмп анулира пресконференция за 6 януари - годишнината от щурма на Конгреса

През първата година от своето управление Байдън и съветниците му избягваха да говорят пряко за Тръмп и предпочитаха да се стремят към осъществяване на своята програма.

Тръмп обаче продължи да разпространява лъжи за изборната си загуба и може да реши отново да се кандидатира за президент през 2024 г., отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.06 | 19:08

2
ковида е насилието

2022.01.06 | 14:15

1
ДА ГИ ПРИЗОВЕ, НО АМЕРИКАНЦИТЕ ВЯРВАТ НА ТРЪМП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини