Пожарите в Колорадо изпепелиха хотел, търговски център и комплекс с апартаменти

  • 31 декември 2021 18:42

  • 889
  • 0
Пожарите в Колорадо изпепелиха хотел, търговски център и комплекс с апартаменти
© gettyimages

Властите в Колорадо не изключиха да има жертви, след като горски пожари разрушиха стотици сгради в американския щат.

Бързо придвижващите се пожари са засегнали най-малко 650 хектара в областта Боулдър. Пожарите наложиха евакуацията на десетки хиляди като властите очакват да има пострадали и загинали след като само за броени часове огънят е разрушил стотици сгради.

Мощен пожар в Колорадо, хиляди са евакуирани

Властите съобщиха за разрушени хотел, търговски център и комплекс с апартаменти в градчето Сюпириър. Местни медии информират за поне шестима пациенти в болница с наранявания. Пожарите са започнали след като бурни ветрове са съборили електропроводи. На някои места ветровете са били със скорост от 160 километра в час.

Подобно на други райони в западната част на страната в продължение на години Колорадо е изправен пред суша, която прави щата уязвим на горски пожари. През лятото в американския Запад имаше редица горски пожари, породени от горещини и суша, припомня Вашингтон Поуст. Условията не са се променили и през по-студените месеци, когато бе отбелязана рекордна липса на сняг, допълва изданието.

„Пожарът поглъща земя с размера на футболно игрище за секунди! Никой не е виждал нещо подобно, а сме имали много пожари през годините. Ужасяващо е!“, казва шерифът на най-засегнатия кръг Баулдър Джо Пеле.

Губернаторът на Колорадо е обявил извънредно положение.

Мая Йорданова
889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини