САЩ с нов план за борба с COVID-19, който не предвижда локдауни

  • 02 декември 2021 22:25

  • 2146
  • 4
САЩ с нов план за борба с COVID-19, който не предвижда локдауни
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в каза, че борбата с COVID-19 не трябва да бъде повод за политически разделения. Той представи нов план за борба с пандемията през зимата, в момент, в който в САЩ бяха регистрирани вече случаи на зараза с варианта Омикрон, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 482

"Знам, че COVID-19 е повод за разделения в тази страна и това е тъжна констатация. Това не трябва повече да се случва", каза той.

"В момент, в който навлизаме в зимата и сме изправени пред предизвикателството на новия вариант, настъпи моментът да се опитаме да преодолеем тези разделения", заяви държавният глава.

Планът не предвижда локдауни. САЩ ще предоставят освен това още 200 милиона ваксинационни дози на други страни по света в идните 100 дни.

Съгласно плана ще бъде подета кампания за насърчаване на ваксинацията и на бустерната ваксинация. Федерални служители ще получат платен отпуск, за да отидат и да си поставят бустерни дози. Частните работодатели са призовани да разрешат същото за работниците си. Ще се разкрият и клиники за ваксинация в цялата страна, в това число и мобилни.

Байдън заяви, че не обмисля нови задължителни ваксинации

От частните здравни осигурители ще се изисква да възстановят парите на хората за тестове за коронавируса, направени у дома, а за хората без здравна осигуровка, тестове ще има на разположение безплатно в общински центрове за тестване.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията ще изискват пък от пристигащите международни пътници да се тестват за COVID-19 ден преди отпътуването, независимо от ваксинационния им статут, пък заявиха източници за Ройтерс.

Освен това представители на Центровете са поискали от авиокомпаниите да разкрият имената и друга информация за онези пътници, които неотдавна са били в осем южноафрикански държави, в които Омикрон бе идентифициран първо. Тези данни ще бъдат предоставени на местните и държавните здравни органи.

Съгласно плана на Байдън маските в самолетите, влаковете и градския транспорт ще се носят до 18 март.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 482
Валери Зайцев
2146 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.03 | 07:04

4
Самия Байдън под формата на шега казва, че президент е Фаучи
gogo

2021.12.03 | 06:56

2
Tova sa hora s um i pari

2021.12.03 | 07:04

3
не с ум а с психопатия

2021.12.03 | 06:53

1
Тестовете пари ли им носят или друго гнило има с тях Тоя престъпник ли ще ни управлява

Добави коментар

Водещи новини