Алек Болдуин: Не аз съм отговорен за стрелбата на снимачната площадка

  • 03 декември 2021 06:55

  • 1234
  • 2
Алек Болдуин: Не аз съм отговорен за стрелбата на снимачната площадка
© Getty Images/Guliver

Американският актьор Алек Болдуин каза, че изпитва невероятна тъга и съжаление заради стрелбата, убила кинооператорка на снимачна площадка в Ню Мексико, но не и вина, предаде Асошиейтед прес.

Някои носи отговорност за случилото се и не мога да кажа кой е, но не съм аз, каза Болдуин в интервю за телевизия ЕйБиСи, излъчено снощи. За пръв път актьорът говори подробно на екран за стрелбата на 21 октомври на снимките на уестърна "Ръст".

Алек Болдуин: Такъв инцидент на снимачната площадка става веднъж на трилион пъти

Честно да си кажа, ако смятах, че нося отговорност, може би щях да се самоубия, каза Болдуин.

Актьорът каза, че най-важното за разследването сега е да се установи кой е сложил патрона в оръжието, с което той е стрелял, и за което се е смятало, че е празно. Изстрелът уби кинооператорката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоуел Соуза.

Има само един въпрос, на който трябва да се отговори, и той е откъде се взе бойният патрон, каза Болдуин. Той каза още, че самата Хъчинс е поискала да насочи оръжието по посока на рамото й, преди то да гръмне.

На реплика на интервюиращия журналист, че никога не трябва да се насочва оръжие съм човек, Болдуин отговори, че това не важи, ако човекът е операторът на филма и му дава указания как да насочи оръжието предвид позицията на камерата.

Решиха съдбата на Алек Болдуин след фаталния инцидент

Болдуин разказа, че чак 45 минути след нещастния случай започнал да си дава сметка, че в оръжието е имало боен патрон и не бил сигурен в това докато не го разпитали часове по-късно. Той мислел, че Хъчинс може да е била ударена от халосен патрон от близко разстояние или е получила инфаркт.

Запитан от интервюиращия дали кариерата му е приключила, Болдуин отговори, че може би е така, допълва БТА.

Весела Найденова
1234 2

Коментари 2

Добави коментар
***

2021.12.03 | 09:16

2
Щял да се самоуние!??!?! Хората с такива намерения не го споделят просто така. Лицемерен тип.

2021.12.03 | 08:33

1
е Как щЕ сИ ти , ПрАВил СИ Се нА ИНТЕресеН ПрЕД мАЦКите в пОЧиВкАТа насочвал към тях писТОЛетА И ги ИзПотрепАл дъртия ненае.бал се пръч

Добави коментар

Водещи новини