Генералният секретар на ООН разкритикува ограниченията на пътуванията заради COVID-19

  • 02 декември 2021 10:07

  • 470
  • 0
Генералният секретар на ООН разкритикува ограниченията на пътуванията заради COVID-19
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно разкритикува вчера ограниченията на пътуванията, свързани с COVID-19, които имат за цел да изолират дадена страна или регион, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29917

Тези ограничения са "не само несправедливи и носещи наказателен характер. Те са и неефективни", изтъкна Гутериш.

Единственият начин за ограничаване на риска от разпространение на вирус, който позволява съхраняването на пътуванията и икономическата дейност, са честите тестове на пътуващите, заяви генералният секретар на ООН пред журналисти в Ню Йорк.

"Разполагаме с инструментите за безопасно пътуване. Нека използваме тези инструменти, за да избегнем подобен род, позволете ми да кажа, апартейд с пътуванията, който според мен е неприемлив", категоричен бе Гутериш.

Новият вариант Омикрон на коронавируса бе регистриран за първи път в Южна Африка и много стани по света, включително САЩ и Великобритания, въведоха ограничения за пътуванията от този регион.

Генералният секретар на ООН настоя за нов глобален план за ваксинация

Африка е един от най-слабо ваксинираните срещу COVID-19 континенти заради недостига на дози от ваксини срещу коронавируса.

Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно вече дълго време предупреждава за опасността от неравен достъп до ваксини по света и че регионите с ниски нива на ваксинация ще се превърнат в благодатна почва за появата на нови варианти на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29917

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
470 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини