Два случая на варианта Омикрон бяха открити в Канада

  • 29 ноември 2021 06:32

  • 713
  • 0
Два случая на варианта Омикрон бяха открити в Канада
© Getty images

В Канада са потвърдени два случая на новия вариант на коронавируса - Омикрон, открит в Южна Африка по-рано тази седмица, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 551

Случаите са открити при двама души, посетили неотдавна Нигерия, съобщиха здравните власти на провинция Онтарио Откриването на новия вариант на коронавируса, за който се смята, че може да е устойчив срещу ваксините, предизвика опасения по целия свят. В петък Канада затвори границите си за посетители, които са пребивавали неотдавна в страни от Южна Африка през последните две седмици.

Фаучи: Нужни са около две седмици за оценка на новия щам Омикрон

Световната здравна организация заяви, че все още не е ясно дали вариантът Омикрон е по-заразен и дали предизвиква по-тежко протичане на болестта, в сравнение с другите варианти. В Република Южна Африка се наблюдава увеличение на броя на хоспитализациите, но не е ясно дали това се дължи на по-заразен вариант, или просто повече хора са били изложени на болестта, отбелязва Ройтерс. Според учените отговори за заплахата, която представлява новият вариант, ще бъдат получени до две седмици.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 551
Теодора Александрова
713 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини