Байдън слага край на санкциите срещу "Северен поток 2" чрез законопроект за отбраната

  • 25 ноември 2021 06:25

  • 3397
  • 1
Байдън слага край на санкциите срещу "Северен поток 2" чрез законопроект за отбраната
© Getty images

Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в има за цел да премахне американските санкции спрямо газопровода "Северен поток 2" чрез нов законопроект за отбраната, съобщи в сряда новинарското издание Foreign Policy, цитирано от БНР.

Източници на изданието, запознати с въпроса, заявиха, че държавният секретар Антъни Блинкън и неговите помощници са се обаждали на сенатори, за да осигурят подкрепа за оттеглянето на санкциите спрямо газопоровода. Те добавиха, че решението на администрацията на Байдън е мотивирано от намерението й да запази Германия като съюзник, особено ако напрежението между Русия и Украйна ескалира в нов въоръжен конфликт.

Байдън освободи 50 милиона барела петрол от стратегическите резерви

По-рано този месец САЩ приеха нов набор от санкции срещу руски предприятия, свързани със "Северен поток 2" - ход, който беше осъден от Москва.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
3397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ай наздравичката...

2021.11.25 | 06:52

1
А ние не бяхме и не сме важен съюзник. Не пожелаха да ни "запазят", нито едно време, когато Обонго ни прати парашутисти начело с Мозъчния Тумор да ни забранят да имаме енергетика, нито днес, когато Деменцията ни извива ръцете за РСМ.

Добави коментар

Водещи новини