Бивш високопоставен служител от здравната система в САЩ спечели обезщетение от 10 милиона долара по дело за дискриминация

  • 28 октомври 2021 07:24

  • 878
  • 0
Бивш високопоставен служител от здравната система в САЩ спечели обезщетение от 10 милиона долара по дело за дискриминация
© Pixabay

Федерално съдебно жури присъди обезщетение от 10 милиона долара на бивш високопоставен служител от системата на здравеопазването в американския щат Северна Каролина, завел дело заради това, че загубил работата си, защото е бял мъж, предаде Асошиейтед прес.

В съдебния иск, подаден през 2019 г., Дейвид Дювал заявил, че бил освободен от длъжността си на старши вицепрезидент по маркетинга и комуникациите в здравната компания "Новант хелт" поради стремеж за внасяне на многообразие в ръководните позиции.

Според съдебното жури "Новант хелт" не е доказала, че е щяла да освободи Дювал независимо от неговата раса.
Засега не е ясно дали компанията ще обжалва решението. Неин говорител каза, че тя може да направи коментар по-късно.

Заплашиха с взрив здравното министерство на САЩ

Дювал заявил в съдебния иск, че бил уволнен през 2018 г. без предупреждение или обяснение, малко преди да направи пет години в компанията. По думите му на негово място били назначени две жени - една чернокожа и една бяла.
Той обвинил "Новант хелт" в нарушаване на разпоредба от закона за гражданските права, забраняваща расовата и половата дискриминация на работното място.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини