САЩ отварят границите си за всички ваксинирани

  • 09 октомври 2021 13:44

  • 941
  • 2
САЩ отварят границите си за всички ваксинирани
© Getty Images (архив)

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) на САЩ казаха снощи, че Съединените щати ще признават ваксинациите на всички хора, идващи от чужбина, които са ваксинирани срещу COVID-19 с одобрени от американски регулатори или Световната здравна организация (СЗО) ваксини, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27682

На 20 септември Белият дом обяви, че Съединените щати ще премахнат през ноември ограниченията за пътуване по въздух от 33 държави, включително Китай, Индия, Бразилия и по-голямата част от Европа, ако пътниците са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Тогава не беше уточнено кои ваксини ще бъдат признати, припомня БТА.

Говорителка на ЦКПЗ каза вчера, че "шест ваксини, които са одобрени от Управлението за контрол на храните и лекарствата или са одобрени за спешна употреба от СЗО, ще отговарят на критериите за пътуване към САЩ".

Откриват пункт за ваксинация на столичното летище

Някои държави оказваха натиск върху администрацията на президента Джо Байдън да признае одобрените от СЗО ваксини, тъй като одобрените от Агенцията по храните и лекарствата ваксини не са широко използвани във всички страни.

Съединените щати ще позволяват влизането на напълно ваксинирани пътници по въздуха от така наречените "шенгенски" държави в Европа, както и Великобритания, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия. Безпрецедентните ограничения, въведени от американското правителство, забраняваха влизането в страната на повечето хора без американско гражданство, които са били в тези държави през последните 14 дни. Новите изисквания за ваксинация срещу COVID-19 сега ще важат за почти всички чужди граждани, които пътуват по въздух към САЩ, включително тези, за които досега предишните ограничения не важаха.

Pfizer поиска от регулаторите в САЩ одобрение на COVID ваксината при деца на възраст 5-11 години

ЦКПЗ все още не са финализирали и публикували новите правила за проследяване на контактните лица за пътуващите от чужбина. ЦКПЗ трябва и подробно да опишат правилата за изключения, които включват деца, които все още не подлежат на ваксинация, както и посетители от държави, където ваксините не са широко достъпни. Администрацията трябва да реши и дали да допуска посетители, които участват в клинични изпитания, свързани с COVID-19 или наскоро са прекарали болестта и все още не подлежащи на ваксинация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27682

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
941 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.09 | 14:12

2
Визите махат ли ги ахахахаха
ХХХ

2021.10.09 | 13:51

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини