В Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е стратегически провал

  • 29 септември 2021 08:11

  • 425
  • 2
В Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е стратегически провал
© Getty Images/Guliver

Висши представители на Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е стратегически провал, а към президентската администрация продължават да валят упреци, съобщава БНР.

През август президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в реагира на критиките с аргумента, че никой не го е предупредил да не изтегля всички военни едновременно и това е довело до непредвидените ситуации. Изявлението на високопоставени генерали обаче абсолютно противоречи на изказването на президента.

САЩ се изтеглиха от Афганистан

Командирът на Централното командване на САЩ генерал Кенет Франк Макензи заяви по време на изслушване в Сената, че по-рано тази година той е препоръчал 2500 войници да останат в Афганистан след оттеглянето.

Талибаните отбелязаха окончателна победа в Афганистан

Още през есента на 2020 г. по време на администрацията на Тръмп неговият съвет е бил САЩ да продължат да поддържат дори близо двойно повече - около 4 500 войници в Афганистан. Подобна препоръка споделя с президента и командващият американските военни части в Афганистан ген. Скот Милър.

Министърът на отбраната на САЩ: Колапсът на афганистанската армия изненада всички ни

Макензи признава, че са обсъждали тази препоръка на ген. Милър с Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и той се е замислил върху предложението, но военните отказват да коментират дали президентът е бил искрен в изявлението си за това получил ли е съвет от тях за своите действия или не.

Весела Найденова
425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Където са минали янките

2021.09.29 | 09:17

2
все е резил и провал. Да живее братска Русия.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.29 | 09:17

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини