Харви Уайнстийн отново пледира невинен в съд в Лос Анджелис

  • 21 септември 2021 12:41

  • 230
  • 1
Харви Уайнстийн отново пледира невинен в съд в Лос Анджелис
© Getty Images/Guliver

Бившият холивудски филмов магнат Харви Уайнстийн продължи да пледира невинен в съда в Лос Анджелис по обвиненията в сексуален тормоз и изнасилване, повдигнати срещу него в Калифорния от пет жени, предаде Франс прес.

Шестдесет и девет годишният Уайнстийн излежава 23-годишна присъда от 2020 г. по подобни обвинения в Ню Йорк. През лятото тази година той беше преместен в Лос Анджелис - града на някогашното му властване като филмов продуцент, за да отговоря по нови обвинения.

Екстрадират Харви Уайнстийн

Уайнстийн е обвинен, че е насилил или упражнил сексуален тормоз над пет жени в хотели в периода между 2004 и 2010 г. Ако бъде признат за виновен по всички тези обвинения, го грозят 140 години затвор в допълнение към присъдата му от Ню Йорк.

Общо почти 90 жени, сред които водещи холивудски звезди, обвиниха Харви Уайнстийн в тормоз, сексуални посегателства или изнасилване. Много от тези случаи обаче са с изтекла давност, като някои от тях датират от 1977 г.

Съдия отхвърли едно от 11-те обвинения в сексуално посегателство срещу Харви Уайнстийн

Уайнстийн винаги е отричал обвиненията, както в Ню Йорк, така и в Калифорния, твърдейки, че е имал съгласието на жените.
Следващото изслушване в съда в Лос Анджелис е насрочено за 25 октомври.

Весела Найденова
230 1

Коментари 1

Добави коментар
Прости мисирки,

2021.09.21 | 13:11

1
пледирайте ми невинност пред кypa, ама на български се казва "не се призна за виновен". Шибаняци неграмотни...

Добави коментар

Водещи новини