Екстрадират Харви Уайнстийн

  • 16 юни 2021 21:04

  • 1757
  • 2
Екстрадират Харви Уайнстийн
© gettyimages

Бившият продуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуално посегателство, може да бъде екстрадиран от Ню Йорк в Калифорния, където да му бъдат отправени обвинения в изнасилване и сексуално малтретиране.

Съдия Кенет Кейс отхвърли доводите на адвоката на Уайнстийн, че документацията за прехвърлянето му в Лос Анджелис не е изрядна и той трябва да остане в Ню Йорк, за да получи по-добри медицински грижи, съобщава Нова телевизия.

Харви Уайнстийн получи обвинения за още 6 сексуални престъпления

В Калифорния срещу 69-годишния бивш магнат е изготвено обвинение от 11 точки за нападения срещу пет жени, извършени между 2004 г. и 2013 година. Бившият кинопродуцент обжалва присъдата си с аргумента, че правото му на защита не е било спазено.

Жалбата му бе внесена във Върховния съд на щата Ню Йорк. Междувременно през лятото започват снимките на първата холивудска продукция, посветена на скандала с бившия продуцент.

Филмът "Тя каза" е по едноименната книга от 2019 г. за разследването на в."Ню Йорк таймс" за обвиненията в сексуални посегателства от страна на Уайнстийн. Кери Мълиган и Зои Казан са във финална фаза на преговорите да изпълнят ролите на журналистките Меган Тоухи и Джоди Кантър, авторки на книгата и лауреатки на награда "Пулицър" за статиите си от октомври 2017 г.

В тях те разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от близо сто жени от шоу бизнеса в сексуални посегателства, извършвани в продължение на години. Скандалът с един от най-влиятелните някога продуценти в Холивуд бе представен в няколко документални филми и вдъхнови игрални филми и тв предавания, но продукцията "Тя каза" ще е първият игрален филм, основан на обвиненията срещу продуцента. Режисьор ще е германката Мария Шрейдер.

Мая Йорданова
1757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Магнитски

2021.06.17 | 00:26

2
Според aмеpиканците и даващия и получаващия са солидарно виновни, или не?
Васко Р. Младич

2021.06.16 | 21:40

1
Жените лъжат винаги

Добави коментар

Водещи новини