Държавният департамент на Съединените щати е бил обект на кибератака

  • 22 август 2021 08:02

  • 533
  • 2
Държавният департамент на Съединените щати е бил обект на кибератака
© Pixabay

Държавният департамент на Съединените щати е пострадал от кибератака, съобщи американската телевизия Фокс Нюз, като позова на свой източник.

Съобщение за възможен сериозен пробив е имало първо от Кибер командването в министерството на отбраната. Засега не е ясно точно кога е била разкрита атаката, но изглежда, че пробивът е станал преди две седмици, предава БНР. 

Британски хакер беше арестуван в Испания по искане на САЩ

Говорител на Държавния департамент заявил за Фокс нюз, че ведомството възприема сериозно отговорността си да защити своята информация, но по причини, свързани със сигурността, на този етап не може да обсъжда естеството на предполагаемите киберинциденти.

Операцията по евакуацията на хиляди американци и чужди граждани от летището в афганистанската столица Кабул не е била засегната от кибератаката, обяснил източник, запознат с инцидента пред Фокс Нюз. 

Джо Байдън към Владимир Путин: Русия трябва да вземе мерки срещу киберпрестъпниците

Засега няма информация кой стои зад нападението, уточнява Ройтерс.

Последвайте канала на

Весела Найденова
533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХХ

2021.08.22 | 12:58

2
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
.

2021.08.22 | 10:11

1
Много добре! Много добре!

Добави коментар

Водещи новини