Демократите от Сената представиха бюджетен план на стойност 3,5 трлн. долара

  • 09 август 2021 19:31

  • 424
  • 0
Демократите от Сената представиха бюджетен план на стойност 3,5 трлн. долара
© Getty images

Демократите от Сената на САЩ публикуваха в понеделник своя бюджетен план на стойност 3,5 трилиона долара, който обхваща, наред с други неща, разширяване на правителствената здравна програма Medicaid, програмата за федералните грижи за децата и инвестициите в изменението на климата и в образованието, предаде БНР.

Демократите планират да използват мнозинството си и в двете Камари на американския парламент, за да приемат бюджетния план, който отбелязва поколенческо разширяване на федерално финансираните програми. Те възнамеряват да финансират пакета изцяло чрез поредица от повишения на корпоративния и на данъка за богатите семейства, като същевременно запазят обещанието на президента Джо Байдън да не облага с данък всеки, който прави по-малко от 400 000 долара годишно.

Антъни Блинкън определи това десетилетие като "решаващо" за избягване на климатична катастрофа

Демократите от Сената възнамеряват да приемат законодателството чрез т.нар. "процес на съгласуване", за което е необходимо просто обикновено мнозинство.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър коментира законодателството, заявявайки, че това е възможност за "възстановяване на средната класа през 21-ви век и даване на повече американци възможност да влязатг в нея“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини