Си Ен Ен уволни 3-ма служители, отишли неваксинирани на работа

  • 06 август 2021 11:16

  • 615
  • 2
Си Ен Ен уволни 3-ма служители, отишли неваксинирани на работа
© Pixabay

Трима служители на Си Ен Ен са уволнени от американската телевизионна мрежа, защото отишли на работа, без да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, предаде АФП, позовавайки се на съобщения в US медии.

Президентът на Си Ен Ен Джеф Зукър обявил във вътрешен имейл, че през изминалата седмица компанията е научила, че трима служители са отишли на работа неваксинирани и договорите им били прекратени. „Нека да съм ясен – в това отношение имаме политика на нулева толерантност“, посочил той.

В имейла, чието съдържание станало достъпно на няколко американски медии, не се посочват имената и позициите на уволнените, както и местоположението на офисите, в които работят. Си Ен Ен изисква от служителите да бъдат ваксинирани, но не настоява да представят доказателства за това. Зукър обаче посочил, че тази политика, разчитаща на честността, може да се промени.

В Си Ен Ен ваксинацията е задължителна за всички, работещи на терен, с други служители или в офисите, написал президентът на Си Ен Ен. Той посочил, че планираното за 7 септември завръщане на служителите в офисите се отлага за неопределена все още дата през октомври.

"Зелени коридори" за ваксинация през почивните дни в Шумен

В момента около една трета от работещите за Си Ен Ен в САЩ доброволна работят в офисите. През май правителството на САЩ обяви, че е законно работодатели да изискват от служители, които физически влизат в работни помещения, да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Технологични гиганти, сред които „Фейсбук“, „Гугъл“ и „Майкрософт“, обявиха, че ще изискват от служителите си да бъдат ваксинирани, преди да се върнат на работните си места в САЩ, информира БНР.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
615 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.06 | 15:08

2
САЩ беше страна мечта, с неограничени възможности за човека, измъкнал се от консервативна Европа. САЩ стана глобална суперсила заради човешките права и свободи. Днес там има мракобесен цифров затвор, надминал 1984, мисленето на хората е смачкано.

2021.08.06 | 11:29

1
Да видим американският справедлив съд какво ще отсъди :)))

Добави коментар

Водещи новини