Фон дер Лайен призова САЩ да отмени противоепидемичната забрана за влизане на европейски граждани

  • 04 август 2021 11:05

  • 786
  • 1
Фон дер Лайен призова САЩ да отмени противоепидемичната забрана за влизане на европейски граждани
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е призова САЩ бързо да отменят широкообхватната противоепидемична забрана за влизане на пристигащи от Европа, предаде ДПА.

"Ние настояваме подобни правила да бъдат прилагани към пристигащите в двете посоки," каза фон дер Лайен пред германската медия Ар Ен Де днес.
Според нея епидемиологичната ситуация в САЩ и ЕС днес е много сходна.

САЩ с нови препоръки за пътуванията в някои страни

"Трябва да разрешим този проблем възможно най-скоро и в контакт с нашите американски приятели," подчерта тя и допълни, че процедурата "не бива да се проточва със седмици".

През юни ЕС постави САЩ в списъка си с трети страни, за които ограниченията за пристигащи вече няма да се прилагат, но широкообхватната противоепидемична забрана за влизане в САЩ продължава да важи за хора, пътуващи от ЕС. Изключение се прави само за американски граждани и някои други групи, като близки роднини на американски граждани, дипломати и служители в международни организации, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.04 | 13:03

1
Никаква отмяна!

Добави коментар

Водещи новини