Самоубил се е четвърти служител, охранявал Капитолия на 6 януари

  • 03 август 2021 18:39

  • 1508
  • 3
Самоубил се е четвърти служител, охранявал Капитолия на 6 януари
© Getty Images

Четвърти служител от правоохранителните органи, участвал в отбраната на Капитолия на 6 януари т.г., се е самоубил. Това съобщи днес онлайн изданието "Хил", като се позова на говорител на вашингтонската полиция.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 189

Полицаят Кайл ДеФрейтаг, работил в управлението на столичната полиция от ноември 2016 г., е бил намерен мъртъв на 10 юли. Полицията потвърди, че 26-годишният ДеФрейтаг е сред полицаите, изпратени до Капитолия във връзка са нападението от тълпа привърженици на експрезидента Доналд Тръмп.

Вашингтонският клон на телевизионния канал Си Би ЕС първи съобщи, че Кайл ДеФрейтаг се е самоубил миналия месец, отбеляза "Хил".

Тази новина идва в деня, когато представители на полицейското управление на метрополията потвърдиха смъртта след самоубийство на трети полицай, участвал в отбраната на сградата на Конгреса, предава БТА.

Вчера бе съобщено, че полицай Гънтър Хашида е бил намерен мъртъв в дома си миналия четвъртък. Хашида е починал два дни след като четирима полицаи и охранители на Капитолия дадоха драматични показания пред комисия към Камарата на представителите, разследваща събитията на 6 януари.

Те казаха, че събитията на тази дата са нанесли тежки душевни рани на защитниците на сградата.

Служителят от полицейското управление към Конгреса Хауард Либънгуд и служителят от столичното полицейско управление Джефри Смит се самоубиха няколко дни след 9 януари, припомни онлайн изданието "Хил".

Борислава Борисова
1508 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иво

2021.08.04 | 23:18

3
Карат ги да сводетелстват стещу Тръмп. Карат ги да лъжат. Да участват в измамния голям театър на фалшифициране на изборите. Честните хора не издържат на подлостта.

2021.08.03 | 18:51

2
Прик риват следите. Ковит щ аба до една година ще познае про клятието на фа раона.
***

2021.08.03 | 18:49

1
Да бе! Така се самоубиват хора. Явно са видели подстрекатели в тълпата и са им запушили устите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини