Министерство в САЩ задължи служителите да носят маски

  • 28 юли 2021 20:06

  • 1222
  • 1
Министерство в САЩ задължи служителите да носят маски
© Getty (архив)

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви днес, че всички служители, независимо дали са ваксинирани, трябва да носят маски и да спазват физическа дистанция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

Мярката, която влиза в сила незабавно, се налага по време когато из страната се разпространява по-заразният вариант "Делта" на коронавируса. Вчера федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчаха на ваксинираните да носят маски при определени обстоятелства, включително и в училищата.

Прототип на предпазна маска за лице може да диагностицира COVID-19

В понеделник администрацията на президента Джо Байдън разпореди ваксиниране на целия персонал в министерството по въпросите на ветераните. Очаква се утре Байдън да обяви други задължителни мерки за федералните агенции.

Републиканци от федералния Конгрес се обявиха срещу препоръките на здравните власти ваксинираните отново да носят маски на много места, включително и в Капитолия.

Най-високопоставеният републиканец в Сената Мич МакКонъл води от родния си щат Кентъки кампания срещу този, по думите му, "лош съвет" на здравните власти, който, според него, би накарал някои граждани да предпочетат да не се ваксинират.

По време на пандемията маските ставаха често предмет на политически спорове, като републиканци твърдяха, че задължителното им носене нарушава индивидуалните свободи. Досега около 57,6 на сто от американците са с поне една ваксина; най-нисък е делът на ваксинираните в югоизточните части на САЩ, където се гласува масово за Републиканската партия

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26658

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1222 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
браво

2021.07.28 | 20:49

1
това е ЗБУТ

Добави коментар

Водещи новини