Още един републиканец - критик на Тръмп - влиза в комисията, която ще разследва щурма на Капитолия

  • 26 юли 2021 10:24

  • 568
  • 1
Още един републиканец - критик на Тръмп - влиза в комисията, която ще разследва щурма на Капитолия
© Getty Images

Председателката на Камарата на представителите в САЩ - демократката Нанси Пелоси - назначи в неделя още един републиканец, критик на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, в комисията, разследваща щурма на Капитолия на 6 януари от привърженици на бившия американски президент, предаде Франс прес.

Така Адам Кинзингър се присъединява към Лиз Чейни, друга републиканка, която открито се противопоставя на експрезидента, в състава на комисията, започваща работа във вторник. Конгресменът от Илинойс заяви, че "смирено е приел" поканата на Пелоси, и обеща в Туитър да работи усърдно за установяване на истината и виновниците за нападението да отговарят за действията си.

Арестуваха приближен на Тръмп по подозрение в незаконно лобиране в полза на ОАЕ

Водачът на републиканското малцинство в камарата Кевин Маккарти разкритикува назначението на Кинзингър като "политическо" и заяви, че то "руши доверието към комисията". Това е нов епизод в конфронтацията между Кевин Маккарти и Нанси Пелоси в последните дни за състава на комисията. Пелоси отхвърли двама от петимата кандидати, предложени от републиканеца - защитници на Тръмп, изградили конспиративни теории за нападението на 6 януари, след което Маккарти оттегли и петте кандидатури, напомня АФП.

Камарата одобри инициативата за създаване на комисията в края на юни. Тогава само Лиз Чейни и Адам Кинзингър - двама от 211-те републиканци в нея, гласуваха "за". Те бяха и част от групата на десетте републиканци, гласували през януари за импийчмънт на Тръмп, припомня БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
568 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
майдана

2021.07.26 | 10:55

1
майдана, майдана и раздаването на понички не е ли същото и по лошо??????

Добави коментар

Водещи новини