Арестуваха приближен на Тръмп по подозрение в незаконно лобиране в полза на ОАЕ

  • 21 юли 2021 06:46

  • 644
  • 1
Арестуваха приближен на Тръмп  по подозрение в незаконно лобиране в полза на ОАЕ
© Getty Images

Председателят на комисията по встъпването в длъжност през 2017 г. на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе арестуван вчера по подозрение в заговор за оказване влияние върху външната политика на САЩ в полза на Обединените арабски емирства, предаде АП.

Том Барак, на 74 години от Санта Моника, Калифорния, е сред трима мъже, обвинени във федерален съд в Бруклин, Ню Йорк, в участие в заговор да действат като нерегистрирани чуждестранни агенти с цел да влияят на външната политика по време на предизборната кампания на Тръмп и след това, докато той е президент.

Освен в заговор Барак е обвинен във възпрепятстване на правосъдието и неколкократни лъжливи показания пред федерални агенти през юни 2019 г.

Обвиненителни актове в седем точки са предявени към Матю Гримс, на 27 години от Аспен, Колорадо, и Рашид ал Малик, на 43 години от ОАЕ.

Тръмп нарече разследването срещу бившия си адвокат Джулиани "много несправедливо"

Според прокуратурата Том Барак не само е отстоявал външнополитическите интереси на ОАЕ чрез притежавания специален достъп и влияние, но е предоставял на емирствата чувствителна информация от администрацията на Тръмп, вкл. как Вашингтон възприема блокадата срещу Катар, наложена от ОАЕ и други близкоизточни държави. (КТ)

Радина Лазарова
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2021.07.21 | 06:55

1
Откога има незаконно лобиране. Измислят си всякакви поводи и думи да премахват неудобните им.

Добави коментар

Водещи новини