Зам.-държавен секретар на САЩ ще посети Китай на 25 и 26 юли

  • 21 юли 2021 15:44

  • 557
  • 1
Зам.-държавен секретар на САЩ ще посети Китай на 25 и 26 юли
© Getty Images/Guliver (архив)

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман ще пътува до Тиендзин, Китай и ще се срещне с китайския външен министър Ван И и с други официални лица на 25 и 26 юли, съобщи в сряда Държавният департамент.

От ведомството заявиха, че Шърман се готви да обсъди "области, в които имаме сериозни опасения относно действията на Китайската народна република, както и области, в които нашите интереси са в съответствие".

Съобщението идва малко след информация, че китайското правителство е отказало да предостави на Шърман аудиенция, докато тя е на обиколка на Азиатско-тихоокеанския регион.

През миналата седмица "Файненшъл таймс" съобщи, че китайското правителство е отказало среща между заместник-министъра на външните работи Лъ Юйчън и заместник-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман.

Китай отхвърли обвиненията на САЩ, че е отговорен за кибератаки

Вместо това Китай е предложил среща със Се Фън, отговарящ за планирането на политиката за Северна Америка, казаха запознати с решението.

През май пък се появиха доклади, в които се твърди, че Пекин също така е отказал разговори между министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и Сюй Цилян, заместник-председател на Централната военна комисия на Китай и най-висшият военен офицер в Пекин, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2021.07.21 | 15:58

1
Колко е красива само. Това ли е патронът към който ни бутат стоически.

Добави коментар

Водещи новини