Смъртните случаи в САЩ от COVID-19 сега са до голяма степен сред неваксинираните

  • 25 юни 2021 13:46

  • 452
  • 0
Смъртните случаи в САЩ от COVID-19 сега са до голяма степен сред неваксинираните
© Getty Images

Почти всички смъртни случаи от COVID-19 в САЩ понастоящем са среда хора, които не са били ваксинирани, което е демонстрация колко ефективни са поставените ваксини и е индикация, че смъртните случаи на ден - сега под 300 - могат да бъдат практически нула, ако всички се ваксинират, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Анализ на Асошиейтед Прес въз основна на наличните правителствени данни от месец май показва, че инфекциозният "пробив" при напълно ваксинираните хора представляват по-малко от 1200 от повече от 853 000 хоспитализации с COVID-19 в САЩ, или около 0,1 на сто. В същото време едва около 150 от над 18 000 смъртни случая от COVID-19 през май са били при напълно ваксинирани хора. Това означава около 0,8% или средно пет смъртни случая на ден.

АП анализира данни, предоставени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), като самите CDC не са изчислил какъв процент са хоспитализациите и смъртните случаи при напълно ваксинирани хора, позовавайки се на ограничения в данните.

Въпреки отшумяването на COVID пандемията САЩ остават барикадирани

По-рано този месец Анди Славит, бивш съветник на администрацията на Байдън по въпроса за COVID-19, предположи, че 98% до 99% от американците, починали от коронавируса, са били неваксинирани. А директорът на CDC д-р Рошел Валенски заяви по-рано тази седмица, че поставените ваксини са толкова ефективни, че "почти всяка смърт поради COVID-19, особено сред пълнолетните, е напълно предотвратима в този момент“. Тя нарече подобни смъртни случаи "особено трагични".

Смъртните случаи в САЩ спаднаха рязко от повече от 3400 дни средно в средата на януари един месец след започване на ваксинацията.

Около 63% от всички американци, които могат да се ваксинират - или тези на 12 и повече години - вече са получили поне една доза, а 53% са напълно ваксинирани, според последни данни на CDC. Докато в по-голямата част на света има недостиг на ваксини, предлагането им в САЩ е толкова голямо, а търсенето е намаляло толкова драстично, че има все повече доста неизползвани дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини