Жертвите на Харви Уайнстийн не приемат плана за обезщетения

03 септември 2020 18:40

Жертвите на Харви Уайнстийн не приемат плана за обезщетения
© Getty Images
494 1

Адвокати на банкрутиралата киностудиа на продуцента Харви Уайнстийн предложиха ревизиран план за уреждане на исковете за сексуални престъпления срещу него, но защитата на обвиняващите го жени се противопостави на плана, съобщи Ройтерс.

Предложението за обезщетения на обща стойност 35 милиона долара е подадено в съда по банкрутите в Делауер. То е финансирано от застрахователите. От тази сума 17 милиона долара са предназначени за пострадалите от поведението на продуцента жени, завели дела срещу него, предаде БТА. 

Харви Уайнстийн получи присъда от 23 години затвор през февруари за сексуални престъпления. Той влезе в затвора, но обжалва съдебното решение.

Поредно обвинение за сексуално посегателство срещу Харви Уайнстийн

Според новия план за жертвите на продуцента е предвидено още по-малко обезщетение от отхвърлените през юли 18,9 милиона долара.

Останалите средства в плана са за задължения към бизнес партньори и съдебни разноски. Адвокатът на компанията "Уайнстийн и ко" обясни, че сумата е намалена, защото не включва искове преди създаването й.

Ако обвиняващите Уайнстийн приемат сумата, искът им се урежда. Ако не я приемат, могат да получат 25 процента от нея и да продължат да съдят продуцента.

Скот Ленхард, адвокат на две от жените, каза, че клиентките му са против подобно споразумение.

Novini.bg
494 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2020.09.03 | 20:22

138213
В тая медия журналягите са долни соросоидчета. Като падне режима на Тиквуний и вие ще идете в затвора, мръсни престъпници.

Добави коментар

Водещи новини