Основателка на Black Lives Matter хвърли оставка заради топимоти в бели райони

  • 28 май 2021 15:45

  • 578
  • 2
Основателка на Black Lives Matter хвърли оставка заради топимоти в бели райони
© Getty (архив)

Една от създателките на движението Black Lives Matter  ("Животът на чернокожите има значение") Патрис Кълърс хвърли оставка от ръководството на организацията, след като бе публикувана новина, че тя е собственик на имоти за милиони долари, написа в. "Ню Йорк пост".

Според американското издание жената през март 2021 г. се е сдобила с жилище между Лос Анджелис и Малибу с цена 1,2 милиона долара. "Тя също притежава два луксозни имота в Лос Анджелис, ранчо в щата Джорджия (с хангар за самолети) за 400 000 долара, вила на Бахамски острови и други имоти", допълни таблоидът и посочи, че общата стойност на недвижимото имущество е над 3 милиона долара.

"Прави впечатление, че всичките имоти се намират в райони изцяло с бяло население", написа още вестникът.

"Кълърс основа движението си заедно с Алисия Гарза и Опал Томети през 2013 г. То придоби световна популярност с протестите, предизвикани от убийството на чернокожия американец Джордж Флойд (25 май 2020 г.)", припомни медията.

Протестите срещу смъртта на Джордж Флойд обхванаха и Австралия и Азия

"Демонстрациите бяха съпроводени със сцени на насилие и вандализъм. В същото време към организацията потекоха огромни финансови потоци", добави таблоидът.

"Бивши сподвижници на Кълърс я обвиниха, че тя се е възползвала от поста си и достъпа до парите за лично обогатяване", допълни "Ню Йорк пост".

"Станах жертва на атака, зад която стоят бели расисти", заяви жената, цитирана от вестника. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
578 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
лакомията

2021.05.28 | 20:40

2
няма цвят
XXX

2021.05.28 | 18:03

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини