Зелена светлина в САЩ за ваксиниране на 12-годишни с „Пфайзер“

  • 13 май 2021 09:13

  • 228
  • 1
Зелена светлина в САЩ за ваксиниране на 12-годишни с „Пфайзер“
© Getty images

Ваксинирането на децата от 12 до 15 години вече е официална препоръка от експертите в Съединените щати в областта на общественото здраве, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

В понеделник американската Агенция за храните и лекарствата разреши за спешна употреба ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ и при тази възрастова група. А в сряда беше получена препоръка  и от Консултативния комитет към Центъра за контрол и превенция на болестите.

След като директорът Рошел Валенски подписа разрешението на Центъра за контрол и превенция на болестите, ваксинирането на децата от 12 до 15 години става официална препоръка от експертите в областта на общественото здраве.

САЩ разрешиха ваксината на Pfizer да се използва при непълнолетни от 12 до 15 години

Президентът Джо Байдън приветства гласуваното решение и отбеляза, че това означава, че още 17 милиона души в САЩ ще могат да се ваксинират. От Американската академия по педиатрия съобщиха тази седмица, че в момента децата съставляват 22,4% от всички нови седмични случаи на COVID-19.

Сегаq базирайки се на изпитанията включващи над 2000 деца, от „Пфайзер“ твърдят, че ваксината за юношите е на 100% ефективна и с добра поносимост.

В момента няма клинични доказателства, които да предполагат, че ваксините могат да имат дългосрочни ефекти върху пубертета или да причинят безплодие. Според „Пфайзер“ нарушаването на месечния цикъл при жените или при девойките не създава риск от безплодие.

Съветите на специалистите са родителите да разговарят с педиатрите и да насърчат ваксинирането на децата, но за сега 51% от родителите казват ,че се въздържат да ваксинират на децата си.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.13 | 09:46

1
Ясно е вече,ваксата не е за спасение щом се ваксат деца който вируса дори не засяга,докъто пораснат никой няма да помни бацила.А за какво е ваксата се надявам скоро да разберем,може би скоро като почнат да измират ваксани идиоти от кво ли не,както сега като пукне някой от ваксата се казва че то не е от нея.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини