Властите издирват избягал тигър в Хюстън

12 май 2021 13:44

Властите издирват избягал тигър в Хюстън
© Pixabay
273 0

Избягал тигър тероризира жителите на гр. Хюстън в щата Тексас, като се скиташе по улиците, без все още да бъде заловен, предава Франс прес, цитирана от БТА. 

Местната полиция не е могла да локализира хищника. Предполагаемият собственик на животното е 26-годишен мъж, който бил пуснат под гаранция и бе замесен в дело за убийство. Той избягал от полицаите, дошли да го арестуват в дома му , като отвел и тигъра в колата си.

Голямата котка имала нашийник и била забелязана в неделя да се скита из улиците на Хюстън в жилищен квартал. Тя била заснета от някои хора, които били изненадани да видят тигър в градините си.

Полицай, който в момента не бил на смяна, се опитал да подчини животното, като насочил оръжието си към него. "Не исках да стрелям по тигъра, той не изглеждаше агресивен", обясни блюстителят на реда пред местната телевизия KHOU. Полицаят подканил собственика му, който бил на мястото на инцидента, да прибере животното си . Той се подчинил, след което избягал.

В Хюстън е забранено притежаването на подобни хищници, докато в някои съседни окръзи това е разрешено. В Тексас се отглеждат много тигри в плен, стига те да са регистрирани и да се държат в заградени пространства. През 2014 година се считаше, че около 5000 тигъра живеят в плен в САЩ. Тази бройка надвишава световната популация на тигрите, които живеят на свобода.

Novini.bg
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини