Гледай на живо

Евро 2020: Португалия - Германия 2:4

Байдън смята, че Републиканската партия преживява "мини-революция"

06 май 2021 08:00

Байдън смята, че Републиканската партия преживява "мини-революция"
© Getty Images/Guliver (архив)
379 0

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви вчера, че Републиканската партия преживява "мини революция" поради острото напрежение в редиците й, свързано с отношението й към бившия президент Доналд Тръмп, съобщиха Франс прес и ТАСС.

"Създава се впечатление, че Републиканската партия се опитва да определи какви са ценностите й, каза Байдън пред журналисти в Белия дом, цитира БТА.

Тръмп с обещание към Републиканската партия

"Те се намират насред нещо като мини-революция", добави президентът, помолен да коментира намерението на лидерите на републиканското малцинство в Камарата на представителите да отстранят критика на Тръмп, Лиз Чейни, от поста й на председател на Конференцията на конгресмените републиканци.

В Републиканската партия се водят ожесточени дебати за съдбата на Лиз Чейни, един от редките гласове в редиците на партията, опълчила се срещу Тръмп. На 13 януари тя гласува в подкрепа на внесената от демократите резолюция за започване на процедура за импийчмънт на Тръмп заради подбудителство към бунт във връзка с атаката срещу Капитолия на 6 януари.

"Аз съм демократ от дълго време. Ние преминахме през периоди на вътрешни борби и разногласия, но такива /като в Републиканската партия/ не си спомням да сме имали", заяви Байдън. По думите му Републиканската партия е крайно необходима на страната. "Нужна ни е двупартийна система. Еднопартийната система е вредна за здравето /на страната/, отбеляза президентът.

Радина Лазарова
379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини