Байдън ще настоява пред съюзниците от Г-7 да действат срещу принудителния труд в Китай

  • 24 април 2021 09:05

  • 588
  • 3
Байдън ще настоява пред съюзниците от Г-7 да действат срещу принудителния труд в Китай
© Getty images

САЩ ще призоват съюзниците си от групата на Г-7 да увеличат натиска върху Китай във връзка с използването на принудителен труд в северозападния китайски Синцзян-Уйгурски автономен район, където има мюсюлманско уйгурско малцинство, съобщи високопоставен служител в Белия дом, цитиран от Ройтерс.

През юни президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще присъства лично на срещата на най-развитите икономики от Г-7 във Великобритания, където се очаква да се фокусира върху определяното от него като стратегическо съперничество между демократичните и автократичните държави, особено Китай.

Далийп Сингх - заместник на съветника по националната сигурност на Байдън и зам.-директор на Националния икономически съвет, каза, че срещата на Г-7 в Корнуол ще се съсредоточи върху здравната сигурност, синхронизирания икономически отговор на пандемията от COVID-19, конкретни действия срещу климатичните промени и "издигане на споделените демократични ценности в рамките на Г-7".

Байдън се готви да признае арменския геноцид

Това са съюзници единомишленици и ние искаме да предприемем осезаеми и конкретни действия, които показват готовността ни да се координираме срещу непазарни икономики, като Китай, каза Сингх. Китай отрича обвиненията в нарушаване на човешки права и отговори с наказателни мерки срещу ЕС на обявените миналия месец от САЩ, ЕС, Великобритания и Канада съвместни санкции.

Днес на сайта на китайското външно министерство беше поместено изявление на министър Ван И, че проблемът на Синцзян-Уйгурския автономен район в Северозападен Китай не е свързан с неспазване на религиозни свободи или нарушаване на правата на човека, а с международна антитерористична дейност, предаде ТАСС.

Проблемите, свързани със Синцзян, не се отнасят до права на човека, национални или религиозни въпроси. Те имат пряко отношение към тероризма, сепаратизма и екстремизма, е посочил Ван на видеоконференция с представители на американския Съвет по международни отношения, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
588 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.24 | 12:48

3
Тази дядка си въобразява, че е властелин на света или какво?

2021.04.24 | 12:06

2
Каквото и да прави Байдън, новото време принадлежи на Китай и на Азия.

2021.04.24 | 09:11

1
Уйгурите са бугари.

Добави коментар

Водещи новини