Тръмп предложи да кръстят ваксина срещу COVID-19 в негова чест

  • 12 април 2021 09:27

  • 528
  • 3
 Тръмп предложи да кръстят ваксина срещу COVID-19 в негова чест
© Getty Images (архив)

На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския e припомнил своя принос в борбата срещу пандемията от коронавирус. Освен това, според присъстващите на срещата журналисти, бившият стопанин на Белия дом е изразил мнение, че ваксината срещу COVID-19 е трябвало да бъде кръстена в негова чест, информира Агенция "Фокус", позовавайки се на британския в-к "The Independent".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Съгласно разпространената информация Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати, като същевременно се е присмял на бившия главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи. По-рано той заяви, че носенето на множество маски едновременно е по-ефективно за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Заключенията на специалиста по инфекциозни болести бяха аргументирани с неотдавнашни проучвания на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Тръмп с обещание към Републиканската партия

В допълнение според докладите бившият президент е споделил на участниците в закрито заседание, че ваксината срещу коронавирус е трябвало да бъде наречена "Тръмпцин". Идеята била "подхвърлена" от един от привържениците на 45-ия президент на САЩ.

Като аргумент бившият ръководител на Белия дом посочил факта, че именно той е стартирал операция "Warp Speed", за да се ускори разработването на препарати срещу COVID-19. По тази инициатива обаче само една версия на ваксината, произведена от "Модерна", е получила пълно финансиране.

САЩ може и да не използват ваксината на "АстраЗенека", каза главният американски инфекционист

Това не е първият път, в който Тръмп критикува Фаучи, който често не е съгласен с бившия президент по въпроса за борбата с епидемията. Също така не за първи път той се опитва да си припише заслуги за разработването на ваксини, заключава "The Independent".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
528 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гфр

2021.04.12 | 12:01

3
Да кръстят на него някой дезинфектант. Той изобрети пиенето на дезинфектанти и действа безотказно - умрелите не заразяват никого.

2021.04.12 | 09:39

1
Вероятно е било сарказъм

2021.04.12 | 10:15

2
не ваксина, а вирус да кръстят на неговото име!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини