Хилари Клинтън е най-влиятелната майка в света

  • 12 май 2012 09:27

  • 551
  • 0
Хилари Клинтън е най-влиятелната майка в света
©

Американският държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 беше обявена за най-влиятелната майка в света в класация на сп. "Форбс", предаде ИТАР-ТАСС. Класацията е изготвена преди Деня на майката, който се отбелязва в САЩ на 13 май.

Клинтън се класира на първо място в класацията заради начина, по който е отгледала и възпитала дъщеря си Челси. Като пример за добрите майчински качества на американския държавен секретар се посочва подготовката за сватбата на Челси, състояла се преди две години. Тогава Клинтън въпреки служебните си ангажименти всеки ден давала инструкции по електронната поща за подготовката на щастливото събитие и признала, че управлението на американската дипломация и сватбата на дъщеря й били равностойно важни и напрегнати мисии, пише дарик.бг.

На второ място в класацията е бразилският президент Дилма Русеф, която има дъщеря и внук. Следва я на трета позиция Индра Нуйи, шефката на гиганта ПепсиКо, която е възпитала две дъщери. На четвърто място е оперативният директор на Фейсбук и майка на две деца Шерил Сандбърг. Следва я съпругата на основателя на Майкрософт Бил Гейтс - Мелинда Гейтс, която е майка на три деца и съчетава тази роля със съпредседателството на семеен благотворителен фонд.

В класацията попадат първата дама на САЩ Мишел Обама, която е майка на две дъщери /7-мо място/, директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард /8-мо място/, главният редактор на в. "Ню Йорк таймс" Джил Абрамсън /11-о място/, президентът на Аржентина Кристина Кирхнер /14-о място/. Всички те имат също по две деца, допълва БТА.

Преди броени дни в друга класация, но на най-влиятелните майки сред звездите от шоубизнеса бяха поставени Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския и Бионсе.

Миналата седмица сп. "Форбс" представи и класация на най-богатите майки в света и в нея на челно място беше поставена Кристи Уолтън, вдовицата на основателя на веригата супермаркети Уолмарт със състояние от 26,5 милиарда долара.

 

Последвайте канала на

551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини