Полицаи съдят Тръмп

  • 31 март 2021 10:28

  • 741
  • 1
Полицаи съдят Тръмп
© Getty (архив)

Двама полицаи от охраната на Капитолия заведоха дело срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп заради физически и морални щети, получени по време на събитията на 6 януари във Вашингтон, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170

"Нашият иск е от името на всички колеги, пострадали по един или друг начин заради противоправното поведение на господин Доналд Тръмп, който призова своите привърженици да щурмуват сградата на федералния парламент и по този начин да саботират одобрението на господин Джо Байдън от страна на членовете на Камарата на представителите и Сената", се посочва в заявлението, цитирано от медията.

"Джеймс Блесингхайм и Сидни Хъмби твърдят, че четиридесет и петият държавен глава на САЩ в продължение на месеци е събирал метежници, като е разпространявал невярна информация, че изборите за американски президент на 3 ноември 2020 г. са били манипулирани и това е станало повод за безредиците в Капитолия", добави руската информационна агенция.

"Ищците заявиха, че вследствие на атака с аерозоли са получили изгаряния в областта очите, лицето и други части на тялото. Служителите на реда също са били принудени да се обърнат към психиатри за специализирана помощ", посочи още медията.

Нова жалба срещу Тръмп заради щурма на Капитолия

"Всеки от полицаите иска компенсация в размер на 75 000 долара", добави РИА Новости.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 170
Валери Зайцев
741 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Dashaunaa19

2021.04.10 | 03:53

1
­­В­­­и­ж­т­е­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­й­­н­­­ ­­п­­­у­т­к­а­ ­-­­­ ­­W­W­­W­.­­B­G­­­1­7­.­C­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини