В над десет американски щати от тази седмица ще има ваксини срещу COVID-19 за всички пълнолетни

  • 30 март 2021 09:50

  • 394
  • 1
В над десет американски щати от тази седмица ще има ваксини срещу COVID-19 за всички пълнолетни
© Getty images

В над десет американски щати от тази седмица ще има ваксини срещу COVID-19 за всички пълнолетни, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това означава сериозно разширяване на ваксинационната кампания срещу коронавируса, което ще позволи на десетки милиони американци да се ваксинират. Сред щатите, в които вече ще могат да се ваксинират всички желаещи пълнолетни, са Тексас, Оклахома, Луизиана, Охайо, Северна Дакота и Канзас.

Междувременно в САЩ бе регистрирано тревожно увеличение на броя на заразените с коронавируса. Ръководителката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски изрази опасения, че може да се стигна до четвърта вълна на коронавирус в Съединените щати. Тя призова американците да продължат да спазват предпазните мерки.

"Джонсън и Джонсън" ще достави до 220 милиона дози от COVID ваксината на страните от Африканския съюз

"Моля ви изтърпете още малко", заяви Валенски на брифинг в Белия дом. В някои североизточни щати и в Мичиган бяха регистрирани най-сериозните увеличения на броя на заразените с коронавирус през последните дни.

Според ново изследване на Центровете за контрол и превенция на заболяванията ваксините срещу COVID-19 на компаниите Пфайзер (Pfizer) и Модерна (Moderna) са ефективни на 90 процента след поставянето на две дози от тях. Това е едно вдъхващо надежда откритие, изтъкна Рошел Валенски.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Laurena22

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­и­­ж­­т­е­­ ­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­п­­у­­т­­­к­а­­­ ­­­-­ ­­­W­­­W­W­­.­­­B­G­­­1­7­­.­­­C­L­­U­­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини