От строителите на "Северен поток-2" зависи дали ще довършат газопровода, заяви американският държавен секретар

  • 28 март 2021 20:24

  • 879
  • 1
От строителите на "Северен поток-2" зависи дали ще довършат газопровода, заяви американският държавен секретар
© gettyimages

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в излъчено днес интервю за Си Ен Ен, че в крайна сметка зависи от строителите на газопровода "Северен поток-2" дали той да бъде завършен въпреки противопоставянето на Вашингтон, съобщи БТА.

На въпрос дали американското правителство може да направи нещо, за да спре газопровода от Русия до Германия, Блинкън отговори следното: "Е, в крайна сметка това зависи от тези, които се опитват да построят газопровода и да го завършат. Ние просто искахме да сме сигурни в правилното разбиране на нашата позиция, нашето противопоставяне на газопровода".

Блинкън подчерта пред Берлин, че САЩ са против „Северен поток 2“

По темата за строителството на "Северен поток-2" американският държавен секретар отбеляза още, че според САЩ идеята не е добра и е било важно въпросът да може да се обсъди пряко с близкия партньор Германия, както е именно е направил той.

По думите му Конгресът е на същото мнение. Според (американското) законодателство ние наложихме санкции срещу компаниите, които участват в строителството и се опитват да завършат газопровода. Ясно заявихме, че ще продължим да го правим, подчерта Блинкън.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Keeshaa21

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­­и­­ж­т­е­­­ ­­м­­о­­­я­­т­а­­ ­т­и­й­­н­­­ ­п­у­­т­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­W­­W­­­.­­­B­­­G­­1­­7­­­.­C­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини