Обама: Европа не е решителна спрямо кризата

  • 11 май 2012 06:28

  • 374
  • 0
Обама: Европа не е решителна спрямо кризата
©

Президентът на САЩ изрази предположение, че Европа все още се бори с финансовата си криза, тъй като не следва пътя на САЩ на опити за стимулиране на икономиката.

Това предава АФП, позовавайки се на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият на събитие в Сиатъл за набиране на средства за кампанията му.

Обама призна, че американската икономика, белязана от бавен икономически растеж и висока безработица, е изправена пред насрещен вятър. Той обаче описа положението като много по-добро, отколкото това в Европа, където някои нации потъват в рецесия.

"Европа все още е в труден етап, отчасти, защото не предприема някои от решителните стъпки, които ние предприехме рано спрямо тази рецесия", заяви Обама.

Той направи изказването си само няколко дни, след като един от съюзниците му на световната сцена, френския президент Никола Саркози, не беше преизбран на поста си на избори.

Отчасти поражението на Саркози се дължеше на влиянието на най-голямата рецесия в страната от 30-те години на миналия век.

Последвайте канала на

374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини