Тръмп ще агитира против преизбирането на републиканска сенаторка

  • 07 март 2021 15:54

  • 765
  • 4
Тръмп ще агитира против преизбирането на републиканска сенаторка
© gettyimages

Експрезидентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще се противопостави на преизбирането на сенаторката от Аляска Лиса Мурковски от Републиканската партия, предаде БТА, цитирайки "Политико".

Мурковски беше сред седемте републикански сенатори, гласували тази година за внесения от демократите импийчмънт на експрезидента. "В никакъв случай няма да подкрепя провалената кандидатка от великия щат Аляска, Лиса Мурковски", заяви Тръмп. Според експрезидента "Тя представлява зле своя щат и още по-зле - страната. Не знам къде ще са хората догодина, но аз ще съм в Аляска, като водя кампания срещу един нелоялен и много лош сенатор", заявява Тръмп, цитиран от "Политико".

Нова жалба срещу Тръмп заради щурма на Капитолия

Изборите ще се проведат през 2022 г. Мурковски е единствената от седемте гласували за импийчмънт на Тръмп републикански сенатори, която ще се бори за преизбиране догодина. Политическият екип на Тръмп е поръчал проучване на подкрепата на Мурковски в Аляска, което показало, че тя се ползва с доверието на 43 на сто от избирателите, по-малко от общия брой поддръжници на експрезидента, които са 52 на сто. Подобно проучване е било поръчано и за Лиз Чейни, друга конгресменка, срещу която се очаква Тръмп да предприеме действия догодина, отбелязва "Политико".

Последвайте канала на

Novini.bg
765 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Andreaa21

2021.04.10 | 03:56

4
­­В­­­и­­­ж­т­­е­­­ ­м­­­о­я­т­­­а­ ­­­т­и­­­й­­­н­­­ ­п­у­т­­к­а­ ­­-­­­ ­­W­­­W­­W­.­­B­G­1­­7­.­­­C­­L­­­U­­B­­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.07 | 19:16

3
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И СЛЕД ТОВА СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14
МАСКАРОВ

2021.03.07 | 16:58

2
Пожизненият вожд на росия и колониите и може би разчита на нещо за да си върне Аляска.Изказванията Му едва ли са случайни...
МАСКАРОВ

2021.03.07 | 16:53

1
ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА РОСИЯ И КОЛОНИИТЕ И ОСТАНА БЕЗ ПРЕЗИДЕНТ В ЮЕСЕЙ

Добави коментар

Водещи новини