Доналд Тръмп предложи промени в избирателната система на САЩ

01 март 2021 07:01

Доналд Тръмп предложи промени в избирателната система на САЩ
© gettyimages
431 3

Бившият американски президент Доналд Тръмп предложи серия от промени в избирателната система на САЩ, сред които ограничаване на гласуването извън избирателните секции и на дните, в които американците могат да гласуват, съобщи БТА.

Предложенията си Тръмп направи в неделя в реч пред Конференцията за консервативно политическо действие в Орландо, Флорида.

Байдън отмени една от имиграционните забрани на Тръмп

Смята се, че националната кампания на демократите да мотивират черни гласоподаватели и млади хора да се регистрират, както и отказът на Тръмп да призове поддръжниците на републиканците да гласуват отсъствено, са допринесли за загубата на Тръмп на изборите на 3 ноември с около 7 милиона гласа.

В Орландо бившият президент заяви, че изборният ден трябва да бъде само един, а не поредица от дни, които водят до действителната дата на изборите. "Трябва да има основателна причина някой да гласува извън секциите", каза Тръмп.

Той също предложи отмяна на гласуването по пощата, както и изискване гласоподавателите да представят документ за самоличност, когато гласуват лично, и универсална система за удостоверяване на подписа, когато гласуват извън секциите. Речта на Тръмп е на фона на усилията на Републиканската партия да промени изборните закони след загубата си на изборите за президент и за Сенат през 2020 г. Десетки републикански конгресмени внесоха законопроекти за ограничаване на начините на гласуване в различни щати из цялата страна.

Тръмп каза още, че републиканците трябва да се борят твърдо срещу нов законопроект, който включва разпоредба, че избирателните райони за Конгреса ще бъдат определяни от независими комисии, вместо от законодателните органи на щатите. "Това чудовище трябва да бъде спряно", заяви Тръмп.

Мая Йорданова
431 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Jilla23

2021.04.10 | 03:57

92202
­В­и­­­ж­­­т­е­­­ ­м­­­о­я­­т­­а­­ ­т­и­­й­н­­ ­­п­­у­т­­­к­а­ ­-­­­ ­­­W­­W­W­­­.­­­B­­­G­­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­­U­B­­­
Бай Дончо

2021.03.01 | 16:53

25749
Браво,господин Президент,бой по либерастката троцкистката сбирщина,но поглеждай и към предателската клика в редовете си!
Бай Дончо

2021.03.01 | 16:52

25748
Браво,господин Президент,бой по либерастката троцкистката сбирщина,но поглеждай и към предателската клика в редовете си!

Добави коментар

Водещи новини