Бритни спечели първа съдебна битка срещу баща си

  • 15 февруари 2021 19:48

  • 1427
  • 0
Бритни спечели първа съдебна битка срещу баща си
© Getty Images

Съдебната битка на Бритни Спиърс срещу нейния „баща господар“ направи малка крачка напред в присъствието на тълпа фенове на певицата, дошли пред залата на трибунала да я подкрепят, пише "Монитор".

След премиерата на новия продуциран от в. New York Times документален филм Framing Britney Spears („Да сложиш в рамки Бритни Спиърс“), описващ и сложните отношения с родителя й, съдия Бренда Пени от върховния съд на Лос Анджелис постанови, че Джейми Спиърс вече няма изключителни права на опекун на дъщеря си. Пени отхвърли възраженията на Спиърс-старши, който настояваше да има по-пълен контрол върху финансите на Бритни.

Той ще продължи да има думата относно активите и личните решения на попзвездата, но отсега нататък ще трябва в тази посока да си партнира с Bessemer Trust – фирма за финансови услуги, на която се доверява дъщеря му.

Това е поредната глава от юридическата битка, която 39-годишната вече певица и нейните адвокати водят с баща й в опит да облекчат контрола, упражняван от него върху всички аспекти от публичния живот на звездата от 2008-а насам. Следващите изслушвания по делото ще се проведат на 17 март и 27 април.

Адвокати отново спорят в съда за контрола върху състоянието на Бритни Спиърс

Случаят, следен отблизо от американските медии, влезе в центъра на вниманието им отново с документалния филм, продуциран и лансиран от New York Times. Той хроникира възхода и падението на певицата и дава думата на множество активисти по гражданските права, които твърдят, че съдът държи певицата под законови ограничения против нейната воля. Джейми стана едноличен попечител на имуществото и кариерата на наследницата си през 2008 г., след публичния й психически срив, когато нейните снимки с обръсната глава обиколиха света.

Бритни Спиърс смути фенове си

Последвайте канала на

Novini.bg
1427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини