Четвърти ден от процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп

  • 13 февруари 2021 07:21

  • 901
  • 1
Четвърти ден от процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)

По време на четвъртия ден от процеса за импийчмънт на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Сената на американския Конгрес, защитниците на бившия президент изложиха позициите си в продължение на три часа, след което бяха подложени на разпит от сенаторите, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 205

Демократите се интересуваха от това как необоснованите твърдения на Тръмп за изборни измами са радикализирали неговите привърженици.

Процесът за импийчмънт на Тръмп продължава

Републиканците задаваха въпроси за това дали импийчмънтът е политически спектакъл, целящ да дискредитира Тръмп. Представители и на двете партии питаха дали Тръмп е предприел действия, за да спре насилието на 6 януари.

Тази сутрин местно време Сенатът ще се събере отново и се очаква да се гласува по обвинението в подстрекаване към бунт, повдигнато на Тръмп.

Процесът за импийчмънт на Доналд Тръмп е шокиращ и важен

За да бъде призната вината на Тръмп, 17 републиканци трябва да минат на страната на демократите. Досега само няколко умерени сенатори от Републиканската партия казаха, че имат желание да признаят вината на Тръмп. Сред тях са Мит Ромни от Юта и Лиса Мурковски от Аляска.

Същевременно допитване на телевизия Си Ен Би Си показа, че 54 процента от анкетираните са за това Тръмп да се оттегли напълно от политиката. В допитването са участвали около 1000 пълнолетни американци и то е проведено от 2 до 7 февруари.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Allisona21

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­м­­о­я­­т­­а­­ ­т­­­и­й­н­­­ ­п­­­у­т­­к­­­а­ ­­-­­ ­­W­­W­­­W­­­.­B­G­­1­7­­­.­C­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини