Канада регистрира над четири хиляди нови случая на заразяване с коронавирус за едно денонощие

27 януари 2021 07:23

Канада регистрира над четири хиляди нови случая на заразяване с коронавирус за едно денонощие
© Pixabay
306 0

Канада регистрира 4015 нови случая на заразяване с коронавирус през последните 24 часа, предаде ТАСС, като се позова на канадското здравно министерство.
Общият брой на заразените с вируса в Канада е вече 757 022.


Броят на заразените през последното денонощие е един от най-ниските от ноември. В понеделник здравното министерство съобщи за 4251 нови случая на заразяване. Към настоящия момент са направени тестове за коронавирус на 17,милиона канадци.

Оздравелите от коронавируса в Канада са 678 хиляди.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20545

Възможно е до няколко дни Мексико да одобри руската ваксина

През последните 24 часа в Канада са регистрирани 165 нови смъртни случая, като общият брой на починалите от коронавируса в страната е вече 19 403.

Първият случай на заразяване с коронавирус в Канада бе регистриран на 15 януари миналата година. От началото на септември в страната бе регистрирано рязко увеличение на броя на заразените с коронавирус. Увеличение на броя на заразените има в провинциите Алберта, Британска Колумбия, Квебек, Манитоба, Онтарио и Саскачеван, където са регистрирани над 90 процента от случаите на заразяване.
От началото на миналата седмица в Канада се наблюдава тенденция за намаляване на броя на заразените за едно денонощие, отбелязва ТАСС.

На 14 декември в Канада започна кампанията по ваксиниране на канадското население с ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех". На 24 декември премиерът Джъстин Трюдо заяви, че в страната са започнали да пристигат и дози от ваксината на "Модерна".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20545

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
306 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар