Коза и куче градоначалници събраха пари за детска площадка

  • 18 януари 2021 12:47

  • 352
  • 0
Коза и куче градоначалници събраха пари за детска площадка
© Pixabay

През 2018 г. жителите на Феър Хейвън избират за свой почетен градоначалник козелът Линкълн от породата Англо-нубийска коза. Рогатият кмет е допринесъл за събирането на около 10 000 долара.

Приносът на настоящия градоначалник - кучето Мърфи от породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, възлиза на 20 000 долара. Градът, който в действителност няма истински кмет, а се ръководи от общинския управител Джоузеф Гънтър също се включва със сума от 20 000 долара.

Стопанката на Мърфи, Линда Бейкър, споделя, че когато към нея се обръщат с идеята питомецът й да се "впусне в политиката", тя решава, че ще е достатъчно лесно да се изкарат пари от тениски.

Жената обаче си прави сметката без коронавирусната пандемия. Тогава Линда решава вместо тениски да предлага предпазни маски. Досега стопанката на косматия кмет е изработила 1000 и планира да направи още толкова до празника Свети Валентин. Сумата от продадените маски надхвърля 5000 долара. Още толкова Бейкър е събрала от разиграване на предметна лотария.

Овца, коза и три агнета подгониха общинари в Турция

Иронията в цялата история е, че градоначалникът Мърфи не е добре дошъл на детската площадка, тъй като не се допускат кучета, и дори е поставена табела, обозначаваща забраната.

"Мърфи ще разреши проблема си с града. Той смята да оспори тази забрана", казва през смях стопанката му Линда Бейкър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини