Помпейо отмени визита в Брюксел заради прехода на властта в САЩ

  • 12 януари 2021 21:13

  • 491
  • 0
Помпейо отмени визита в Брюксел заради прехода на властта в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Държавният департамент на САЩ съобщи, че отменя всички пътувания, включително посещението на държавния секретар Майк Помпейо в Брюксел, заради работата около предаването на властта на администрацията на избрания за президент Джо Байдън, предаде Ройтерс.

"Очакваме съвсем скоро план от новата администрация, в който да бъдат посочени имената на кариерните дипломати, които остават за постоянно на поста си или като изпълняващи длъжността до приключването на процеса на утвърждаване от Сената на новите служители. Затова отменяме всички планирани посещения за тази седмица, включително и пътуването на държавния секретар до Европа", се казва в съобщението.

Помпейо съобщи за назначаването на специален координатор по въпросите на Тибет

Помпейо трябваше да бъде в Брюксел утре и вдругиден, за да се срещне с белгийския външен министър Софи Уилмес и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг - главно, "за да изтъкне трайната важност на трансатлантическото партньорство", което често биваше подлагано на изпитания от президента Доналд Тръмп през последните четири години, отбелязва Франс прес.

Посещението, обявено като последното за Помпейо в чужбина, бе огласено вчера.

Според АФП, която се позовава на анонимна люксембургска представителка, е била предвидена и визита на държавния секретар на САЩ в Люксембург, но тя също е отменена.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини