Джо Байдън ще номинира за директор на ЦРУ опитен дипломат

  • 11 януари 2021 14:04

  • 463
  • 0
Джо Байдън ще номинира за директор на ЦРУ опитен дипломат
© Getty images

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще номинира за поста директор на РУ бившият дипломат от кариерата Уилям Бърнс. Това съобщи днес избраният за президент на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес, предаде БТА.


Шейсет и четири годишният Бърнс е бивш заместник-държавен секретар с 33-годишна работа в Държавния департамент по време на президенти и демократи, и републиканци; бил е посланик на САЩ в Русия и Йордания. Напуска външнополитическото ведомство през 2014 г., за да оглави мозъчния тръст Фондация Карнеги за международен мир, който пост заема сега.

Доналд Тръмп няма да присъства на инагурацията на Джо Байдън

След като Донълд Тръмп става президент, Бърнс запазва мълчание, но през миналата година започва да пише критични статии срещу администрацията на Тръмп, публикувани във "Форин аферс" и други издания. Самият Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заявява: "Бил Бърнс е изключителен дипломат с десетилетия опит на световната сцена в опазването на безопасността и сигурността на нашия народ и нашата страна"

Последвайте канала на

Novini.bg
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини