Представят днес обвиненията, въз основа на които ще се иска импийчмънт на Тръмп

  • 11 януари 2021 06:34

  • 765
  • 2
Представят днес обвиненията, въз основа на които ще се иска импийчмънт на Тръмп
© getty images

Камарата на представителите в САЩ ще пристъпи тази седмица към процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, обяви председателката на доминираната от демократите долна камара на Конгреса Нанси Пелоси, цитирана от световните агенции.

Преди това Камарата на представителите все пак ще поиска от вицепрезидента Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и и членовете на кабинета да се позоват на 25-ата поправка от американската конституция и да обявят Тръмп за негоден да заема президентския пост. Основанието е, че Тръмп, който отказваше да признае загубата си от демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори през ноември, е подбудил свои поддръжници да нахлуят на Капитолия в сряда с необоснованите си твърдения, че изборната победа му е била отнета.

Искането за импийчмънт на Тръмп ще бъде внесено за обсъждане тази седмица

В писмо до колегите си от Камарата на представителите нейната председателка пише, че долната камара на Конгреса ще действа с тържественост, но и в спешен порядък, защото остават броени дни до края на мандата на президента на 20 януари.

Очаква се демократите от камарата да представят днес обвиненията, въз основа на които ще се иска импийчмънт на Тръмп. Гласуването може да се състои още утре.

Тръмп е на път да стане първият президент в историята на САЩ, срещу когото два пъти е имало процедура по импийчмънт. Контролираната от демократите Камара на представителите вече гласува за импийчмънт на президента републиканец през декември 2019 г. по обвинения в оказване на натиск върху украинския му колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да разследва Байдън.

Контролираният от републиканците Сенат обаче оправда Тръмп през февруари 2020 г.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в трябва да положи клетва като президент на САЩ на 20 януари.

Novini.bg
765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Погнусен от американската "демокрация"

2021.01.11 | 23:37

2
Ей тая е американската ПКП, демек ПАП! Сигурно перчема я е карал да го цуне по дупето или по топките. Това обяснява и маската на тоя женски копой!

2021.01.11 | 08:45

1
Червената бабичка фалшификатор!

Добави коментар

Водещи новини