Байдън обяви климатичния си екип и подчерта, че "няма време за губене"

Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви климатичния си екип, който трябва да насочи страната към по-големи действия за борба с климатичните промени и да защити въздуха и водата на американците, предаде Асошиейтед прес.

"Буквално нямаме време за губене", заяви Байдън, обявявайки избора си на екип. Той сравни заплахата от климатичните промени с коронавирусната пандемия и обеща да предприеме действия.

"Хора, ние сме в криза", подчерта новоизбраният президент. "Също както се нуждаем от единен национален отговор на Ковид-19, се нуждаем от единен национален отговор на климатичните промени. Трябва да реагираме на ситуацията със спешността, която моментът изисква, както при всяка друга национална извънредна ситуация".

Байдън ще се ваксинира срещу COVID-19 в понеделник

Този подход е сериозна промяна спрямо мандата на Доналд Тръмп, белязано от усилия за увеличаване на добива на петрол и газ и съкращаване на правителствените действия за опазване на околната среда. Новият екип на Байдън ще опита да премахне или блокира много от инициативите на сегашната администрация. Освен това ще се акцентира на защитата на общностите с ниски доходи, тези, в които преобладават работници и членове на етнически малцинства, които са засегнати най-тежко от замърсяването, предизвикано от изкопаемите горива и от климатичните промени.

Байдън ще номинира бивш съперник за министър на транспорта

Байдън наблегна и на факта, че новият му екип включва хора от различен произход, които той определи като "умни, квалифицирани, изпитани и преодоляващи ограниченията", допълва БТА.

Коментари

 1. 2020.12.20 | 20:41
  Няма значение кой ще управлява света Достатъчно е всички хора по света да са щастливи И най вече да няма религий
 2. 2020.12.20 | 10:18
  Много е важно да се помага на малцинствата та да го оправят отзад като нашите роми .Ще правят деца ще грабят и съморасправят.Честито амереканци
 3. 2020.12.20 | 09:39
  Няма никакво време за губене...- на 78 години си...
 4. 2020.12.20 | 09:14
  Китай ще управлява Луната и ще си постигне и в родината лунен пейзаж.
 5. 2020.12.20 | 08:59
  Левите ще ги върнат в каменната ера. Явно Китай ще управлява света.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет