Джо Байдън ще се ваксинира срещу COVID-19

  • 17 декември 2020 06:34

  • 840
  • 5
Джо Байдън ще се ваксинира срещу COVID-19
© getty images

Вицепрезидентът на САЩ Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и ще се ваксинира срещу КОВИД-19 утре. Избраният за президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който ще заеме поста следващия месец, ще се ваксинира най-рано другата седмица, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, на 61 години, и съпругата му Карън ще се ваксинират, за да "засилят доверието" на американците във ваксините, съобщи Белият дом в кратко комюнике.

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който по-рано тази година се зарази с новия коронавирус, не е дал никакви индикации кога би могъл да се ваксинира, отбелязва Франс прес.

"Президентът е готов да се ваксинира и ще го направи веднага щом неговият медицински екип сметне това за уместно", заяви неговата говорителка Кейли Макенани. Тя обаче подчерта, че приоритет за 74-годишния Тръмп "са работниците на първа линия", припомня Франс прес.

Случай на силна алергична реакция на медицинска работничка, ваксинирана в Аляска

Избраният за президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и бившият държавен глава Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият вече дадоха да се разбере, че ще ваксинират публично, за да засилят доверието в кампанията.

Очаква се първата от общо две ваксини да бъде поставена на Байдън най-рано другата седмица, каза представител на преходния му екип, цитиран от Ройтерс.

78-годишният бъдещ президент на САЩ е в рискова група заради своята възраст.

В петък американската Агенция за храните и лекарствата одобри първа ваксина срещу КОВИД-19 - на компаниите Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech), припомня АФП. Масовата ваксинация на населението в Съединените щати започна в понеделник.

Очаква се американската Агенция за храните и лекарствата да одобри до края на тази седмица втора ваксина - на компанията Модерна (Moderna), отбелязва АФП.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали, посочва ТАСС. По данни на университета "Джон Хопкинс" в страната са регистрирани близо 17 милиона случая на коронавирус. Над 307 хиляди души са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
840 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
критик

2020.12.18 | 08:11

5
на този дъртак каквото и да му сложат няма да стане по-млад... явно е поставено лице на задкулисието в света, за да си правят какво искат в САЩ... за първи път толкова представители на малцинствата има поставени на ключови постове, ясно е какво ще последва...пълен хаос..
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.17 | 16:21

4
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
ivan ivanov

2020.12.17 | 06:55

1
Не му трябва ваксина а катафалка . Станал на 77 години света ще оправя глупака. Гледаи си пашалъка тъпанар.
Orange song

2020.12.17 | 11:12

3

Favorite song

2020.12.17 | 06:58

2
orange fan sad. low energy.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини