Илон Мъск се премести от Калифорния в Тексас

  • 09 декември 2020 06:47

  • 2080
  • 5
Илон Мъск се премести от Калифорния в Тексас
© Getty Images, архив

Милиардерът от Силициевата долина Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, каза, че се е преместил от Калифорния в Тексас, защото иска да се фокусира повече върху новия завод на Тесла и проекта си Спейс Екс, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Директорът на Тесла и Спейс Екс потвърди, че вече живее в Тексас в интервю за вестник "Уолстрийт джърнъл". Той каза, че Калифорния приемала новаторите за даденост, освен това двата му големи проекта сега са в Тексас, така че за него няма полза да прекарва много време в Калифорния.

Възможно е той да се мести в Тексас, защото там няма данък общ доход, докато в Калифорния той е един от най-високите в САЩ, отбелязват агенциите. Мъск притежава 18 процента от акциите на Тесла, които струват милиарди.

Вчера американският производител на електрически автомобили от висок клас оповести намерението си да продаде ценни книжа на стойност до 5 милиарда долара за втори път в рамките на три месеца.

"Тесла" продава свои акции за 5 млрд. долара

"Уолстрийт джърнъл" не пише къде се е преместил Мъск, но вероятно това е някъде близо до Остин, където Тесла строи нова фабрика, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Novini.bg
2080 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.12.09 | 08:51

1
така благодарят "бизнесмените" на тия, дето им плащат сметките.

2021.01.27 | 10:31

5
Илон Мъск не е от бизмесмените в кавички! Дал е на света толкова, колкото малко от останалите бизнесмени са дали, говоря като технологии и иновации... а ти комунистическа отрепко, можеш само да цъкаш с език, че парите, които той има, ти никога няма да имаш!

2020.12.09 | 09:10

2
личи си, че си крадлив социалист :)) успелите ти пречат, умните те дразнят.

2020.12.09 | 09:10

3
ОТИВА ТАМ КЪДЕТО БИЗНЕСА СЕ РАЗВИВА.
HEПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.09 | 19:34

4
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини