Американците посрещат Деня на благодарността

Американците посещат днес Деня на благодарността. Тази година празник ще е по-различен. Попаднали в капана на COVID-19 много американци няма да могат да отидат по домовете си и да празнуват със семействата си. Здравните власти пък препоръчаха контактите да бъдат органичени. 

Денят на благодарността е национален празник. В САЩ той се празнува на четвъртия четвъртък на ноември, а в Канада – на втория понеделник на октомври. В тези страни той е официален празник. Традицията на празника в САЩ и Канада води началото си от английските заселници.

Характерно е, че се приготвя печена пуйка. Масата трябва да е богата и да има различни ястия. Най-важното пък е семейният дух.

В навечерието на празник САЩ регистрира и сериозен брой починали от коронавирус. Тамошната здравна система продължава да работи на предела, като от началото на 2020 г. досега кризата не може да бъде овладяна. Всички пък са в очакване на нов план, който ще бъде предложен от бъдещия президент Джо Байдън, за справяне с последствията от пандемията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет